Step Level House / OFIS Architects

Step Level House / OFIS Architects

first_img Houses CopyAbout this officeOFIS ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLjubljanaOn FacebookSloveniaPublished on November 12, 2019Cite: “Step Level House / OFIS Architects” 12 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Step Level House / OFIS ArchitectsSave this projectSaveStep Level House / OFIS Architects “COPY” Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/928203/step-level-house-ofis-architects Clipboard Year:  Architects: OFIS Architects Area Area of this architecture project “COPY” Slovenia Photographs:  Tomaz GregoricProject Team:Rok Oman, Spela Videcnik, Andrej Gregoric, Janez Martincic, José Navarrete Jiménez, Barbora Kubíčková, Filomena Zegarelli, Mariangela Fabbri, Sara Carciotti, Yelizaveta Smalonskaya, Katharina Felix, Viktoria Dimitrova, Ana Skobe, Roberta Gravina, Laura Martinez VegaStructural Engineering:ProjectaMechanical Engineering:Vavtar EngineringElectrical Engineering:EldataCity:LjubljanaCountry:SloveniaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tomaz GregoricRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodLunawoodThermowood FacadesWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingText description provided by the architects. The house is located in a residential area in the border between the city center and suburban district. There is a difference in height of 2.5m between the level of the street and the further part of the lot. Following its topography, the volume of the house is divided into steps from the street to the garden level. This allows creating terraces with plants in every floor, overlooking the trees in the backyard garden.Save this picture!© Tomaz GregoricThe client, a bilingual family (Slovene-English), requested in the brief design of two different living room areas, one as a reception and guest greeting accessed by the street level and another for daily family life in the garden’s lower level. In that way, the stepped geometry of the house is evident in the programmatic organization as well.Save this picture!© Tomaz GregoricGround floor level is intended for guest meeting and eventual activities while the core of domestic life is located in the lower level, where the kitchen and living room is connected visually and spatially with the patio and the garden. First floor accommodates the rooms for the family members. Second floor has being designed as a penthouse for guests. Each main activity has an associated terrace.Save this picture!Save this picture!The duality of functions is clearly expressed in the sections as well. On the one hand there is a typical aggregation of floors in a single family house while on the other hand the voids for the garage and the terraces hollow the building in two parts while visually connecting the gardens in the back, the different terraces of the house and the main entrance from the street.Save this picture!© Tomaz GregoricThe resulting volume is wrapped in a perforated brick fabric in the exposed facades towards the street that act as a lattice and provides privacy while its back side is wide open glazed overlooking the several levels of private gardens. Save this picture!© Tomaz GregoricSustainable solutions:-heat recovery ventilation system-heat pump earth-water-ceiling cooling system ( installed in the concrete slabs)-double layer thermal insulation-triple layered glazing with wooden framing-glazed openings towards sun illumination (North VS South)- using of ecological external materials, reduction of any additional internal cladding with exposed structural walls.Save this picture!© Tomaz GregoricProject gallerySee allShow lessGENSLER Principal Lukasz Platkowski: the World of Work is Undergoing a Tectonic ShiftInterviewsX-Space, a Greenway Project in Dubai Wins the Grand WAFX 2019 PrizeArchitecture News Share ArchDaily Save this picture!© Tomaz Gregoric+ 42Curated by María Francisca González Share 2019 Projects CopyHouses•Ljubljana, Slovenia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/928203/step-level-house-ofis-architects Clipboard Area:  385 m² Year Completion year of this architecture project Step Level House / OFIS Architectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *